Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Skogsbränder 2018

r3

Under sommaren har 552. R3-plutonen vid två tillfällen blivit beordrade att understödja kommunal räddningstjänst vid skogsbränder.

Den första skedde i Juni då det återigen brann i Sala och plutonen verkade under 3 dygn för att bekämpa skogsbranden.

I mitten av Juli var det dags för den andra. Plutonen blev beordrade att stänga flygplatsen och bege oss omedelbart till Ljusdal för att verka mot den kraftigt växande skogsbranden. Efter 7 dygn så kunde man ha en någorlunda kontroll av branden och plutonen begav sig hemåt för vård och återhämtning för att senare kunna fortsätta bedriva skarp räddningstjänst på Uppsala flygplats.

För oss är det en naturlig del att stötta samhället vid olika kriser.

Lördag 25 Augusti öppnar vi grindarna 08:00 och välkomnar er till årets största flygdag på Uppsala garnison. Givetvis finns plutonen på plats (förutom den skarpa räddningstjänsten) och visar upp fordon och utrustning. Varmt välkomna!

För mer dagsfärska inlägg – följ oss på instagram: @R3uppsala

Personlig bloggHär kan ni följa 522. R3-pluton i Uppsala under övningar, utbildningar samt vår skarpa tjänst på Uppsala flygplats.

R3 står för: Räddning, Röjning och Reparation.
Ett förband - många förmågor!


Vår huvuduppgift på Uppsala-Ärna flygplats är att bedriva flygplatsräddningstjänst samt flygfälthållningstjänst.

Flygplatsräddningstjänsten ansvarar för 90-sekunders beredskap på flygplatsen.
Flygfälthållningen ansvarar för att landningsbanorna är fri från snö, is och annat som kan förhindra flygplanen från att landa eller starta på ett säkert sätt.

Vi ska kunna verka både nationellt och internationellt.

Läs mer om plutonen och dess enheter under flikarna ovan.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *