På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Marinchefens årliga konsert kommer igen 2022

Jimmie Adamsson

Förra året ställdes marinchefens traditionsenliga konsert i Berwaldhallen in. Aldrig trodde väl någon då att vi också skulle behöva skjuta fram årets konsert.

 

– Nu i mars är det precis ett år sedan vi ställde in förra årets konsert och pandemin startade. Vem visste då att det skulle bli ett så långvarigt stopp för samhället? Dessvärre blir det ingen konsert 2021 heller, förklarar Joakim Berg, stf chef Marinens Musikkår.

– Marinchefens konsert är alltid en av årets höjdpunkter, så det är självklart extremt tråkigt att inte kunna genomföra konserten för andra året i rad. Men pandemin vill ju inte ge med sig,

Marinens Musikkår.  Foto: Jörgen Ragnarsson

Vad gör Marinens Musikkår istället, ett sådant här mellanår?

– Marinens Musikkår har under pandemin ställt om och genomfört flera digitala inspelningar. Vi har bl.a. ett samarbete med Musik i Blekinge där vi sänder konsert via deras Youtubekanal Scenkanalen, Blekinge. Vi har också sänt små konserter från Amiralitetskyrkan i Karlskrona. Under våren 2021 gladde vi de äldre när vi var ute och besökte äldreboenden runt om i Blekinge. Ett antal ceremoniuppdrag har också genomförts men även där påverkar pandemin så de får anpassas i storlek, säger Joakim Berg.

– Hela musikkåren har inte samlats sedan oktober, utan vi har bara setts i mindre grupper/ensembler. När vi inte har någon verksamhet övar musikerna i hemmet.

– Vi saknar såklart att spela tillsammans och vi saknar att möta publik. Även om vi fått oerhört bra respons på våra digitala inspelningar är det en annan sak att mötas i samma rum och få uppleva något tillsammans. Däremot ser vi en framtid med digitala inspelningar som komplement till våra liveframträdanden. För det positiva i allt detta är att fler haft möjligheten att se oss både inom och utom landet.

– Någonstans ser man ändå ett hopp och ett ljus att vi snart kommer kunna glädja vår publik igen. Vi har ju bemärkelseåret 2022, då Marinen firar 500 år, framför oss. Där kommer det hända mycket för både Marinen och Marinens Musikkår, något som vi verkligen ser fram emot.

Läs gärna mer om Marinens Musikkår och lyssna på de digitala inspelningarna på webben: www.marinensmusikkar.se

 

Text: Anja Reimers/ Försvarsmakten

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *