På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Grattis Lettland!

Jimmie Adamsson

Under den gångna helgen har HMS Malmö med besättning haft den stora äran att få representera Sverige, Försvarsmakten och marinen i Riga, då Lettland firade sitt 100-års jubileum.
Besöket inleddes under fredagen då fartyget förtöjde Riga tillsammans med ett stort antal fartyg från diverse nationer. Helgen har präglats av nationell stolthet när den är som vackrast. Lettland bjöd samtliga deltagande nationer på ett mottagande samt arrangemang av yttersta klass.

Från vänster, fartygschef Peter Krönvik, försvarsattaché Clas-Göran Jonsson och lettlands Marinchef Inguz Vizulis

Utbyten mellan fartygsbesättningarna har kontinuerligt skett och kontakter har knutits på samtliga nivåer. Som exempel hade fartygschefen HMS Malmö nöjet att stå värd för Sveriges försvarsattachés bjudning ombord HMS Malmö, där gäster så som Sveriges ambassadör Annika Jagander, Lettlands statssekreterare Janis Garisons, chefen för den lettiska marinen amiral Ingus Vizulis samt försvarsattachéer från såväl Canada, USA som Storbritannien med flera fanns med på gästlistan.
Firandet avslutades under söndagen med kransnedläggning, militärparad och ett magnifikt fyrverkeri vilket varade i 20 minuter.


Tack Lettland för ert fantastiska mottagande och arrangemang.
Stort grattis på er 100-årsdag!

Peter Krönvik
Fartygschef

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *