Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Nederländska kadetter satte kurs mot Karlskrona

michaelalinge

Kadetter ur den nederländska marinen besökte Sjöstridsskolans kadetter under ett dygn och passade bland annat på att delta i det årliga roddmästerskapet.

Rodden runt Trossö tar nästan två timmar.

Det börjar bli en tradition att kadetter från Nederländerna besöker Karlskrona under sin navigationsutbildning i juni.
I onsdags mötte skolfartyget HMS Astrea upp det holländska utbildningsfartyget Van Kinsbergen som gjort ett stopp i handelshamnen i Karlskrona för att ta ombord åtta gästande kadetter. Efter en kort tur i skärgården och en förevisning av den svenska navigeringsmetodiken ombord, fick de nederländska kadetterna chansen att navigera Astrea tillbaka till handelshamnen. Det konstaterades att metoder och arbetssätt inte skiljer sig så mycket åt, flottorna emellan.

Under eftermiddagen genomfördes Sjöstridsskolans mästerskap i valbåtsrodd där också den nederländska besättningen deltog med en båt. Bansträckningen är Trossö runt och man tävlar om ett vandringspris i form av en avbruten åra. Fem besättningar i var sin valbåt deltog och segrade denna gång gjorde en besättning med skeppstekniker. Det gästande laget kom på en tredje plats.
Det internationella besöket är uppskattat från båda håll och förhoppningsvis återkommer Van Kinsbergen även nästa år.

Kadetterna konstaterade att arbetssätt och rutiner i navigation inte skiljer sig värst mycket åt mellan nationerna.


Taktik och ‘torr-rodd’ inför tävlingsstarten.

Den 11-man starka besättningen i en av valbåtarna.


Vandringspriset, en avbruten åra, överlämnas till kaptenen i det segrande laget.

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *