Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Sjöövervakning på västkusten

Jimmie Adamsson

HMS Malmö löper ut till sjöss söder om Kosteröarna.

Under drygt fyra dygn har HMS Malmö patrullerat från Falsterbo i söder till Strömstad i norr. Ett uppdrag som inledningsvis gick i sjöräddningens tecken då HMS Malmö deltog i eftersökandet efter en saknad kitesurfare, i området kring Falsterbo strandbad. Ett uppdrag som fick ett snabbt och lyckligt slut i och med att den saknade återfanns på land.

Västkusten har bjudit besättningen på ett strålande väder med ljumma uppskattade sommarvindar. Under dessa fantastiska väderförhållanden löste fartyget sin huvuduppgift, sjöövervakning. Utöver huvuduppgiften har besättningen drillats i olika konfliktskalor, som bland annat har inkluderat strid med sjömålsrobot, sjunkbombsfällning samt skjutövningar med såväl artilleri som finkalibriga vapensystem. Under samtliga dessa moment har besättning övat och förbättrat den inre striden (exempelvis mot bränder och inträngande vatten). Utöver ovan nämnda har även navigationsövningar i området kring Lysekil genomförts samt vinschning med sjöfartsverkets räddningshelikopter. Efter dessa intensiva dagar väntar stopp i hemmahamn, för proviantering samt fysisk träning. Därefter väntar nya uppgifter för besättningen och fartyget.

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *