Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Projektet HAM (Hearts And Minds)

rebeccalandberg

2016 startades projekten HAM (Hearts And Minds) för att öka synligheten av våra fartyg i deras närmiljö. Syftet med projektet är att komma närmre allmänheten och berätta om vårt arbete samt att genomföra försvarsupplysning med inriktning på hur allmänheten kan stödja Försvarsmakten kopplat till territoriell integritet.

 

En sjöman samtalar med en besökare på kajen om betydelsen av allmänhetens tips vid iakttagelser i skärgården. Foto: Rebecca Landberg/ Försvarsmakten

Under sommaren ökar andelen människor som rör sig i skärgården.  För att visa vår närvaro kommer spaningsbåten HMS Modig att patrullera i rutter i skärgården där båtfolk rör sig sommartid. Fartyget genomför även flertalet stopp vid skärgårdshamnar för att bedriva försvarsupplysning. Huvudbudskapet för den information som förmedlas handlar om hur allmänheten kan hjälpa till att rapportera iakttagelser i skärgården som inte överensstämmer med det normala. Allmänhetens rapportering kan vara till stor hjälp i skyddet av vårt land och komplettera vår egen övervakning av Sverige.

 

Försvarsmaktsupplysning genomförs på kajen framför HMS Modig. Förutom information om hur man kan dokumentera och rapportera iakttagelser i skärgården genomfördes även rekryteringsbaserade samtal om hur man söker till Försvarsmakten. Foto: Rebecca Landberg/ Försvarsmakten

Om du ser något som inte stämmer

Rapportera

  • Var gjorde du iakttagelsen
  • När gjordes iakttagelsen
  • Ta en bild eller rita en skiss som beskriver händelsen.

E-post: marinen-tips@mil.se

Telefon: 08-788 75 00

 

 

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *