På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Årets Neptunibrud utsedd

kristinaswaan

Neptuni Ordens styrande chef, Karl-Olof Hammarkvist och marinchefen konteramiral Jens Nykvist gratulerade den blivande bruden. Foto: Mårten Granberg

Matilda Larsson Westerholm presenterades vid Neptuni Ordens årliga Vinterhögtid som 2017 års Neptunibrud och blir därmed den 111:e mottagaren av brudgåvan. Matilda läser för närvarande officersprogrammet och tar sin fänriksexamen i juni år.

Neptuni Ordern instiftades år 1812 av sjömilitärer och sjökaptener, den omfattar både Naptunihjälpen och Neptunibrud. Syftet med Neptunihjälpen är att stödja sjömän och efterlevande och inte minst utöva hjälpverksamhet bland sina medlemmar. Årligen delar Neptunihjälpen ut cirka en miljon kronor i form av donationer, gåvor eller stipendier.

Neptunibrud

För att kunna nomineras som Neptunibrud ställer Neptuni Orden följande krav, ” Berättigad att bli Neptunibrud är en i studier, yrkesutövande eller i övrigt framgångsrik kvinna i åldern 18-35 år, med ett medmänskligt engagemang som står i begrepp att gifta sig och vars förälder tjänat i svenska marinen”. Neptuni Ordens styrande chef, Karl-Olof Hammarkvist och marinchefen konteramiral Jens Nykvist gratulerade den blivande bruden.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *