Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Årets Neptunibrud utsedd

kristinaswaan

Neptuni Ordens styrande chef, Karl-Olof Hammarkvist och marinchefen konteramiral Jens Nykvist gratulerade den blivande bruden. Foto: Mårten Granberg

Matilda Larsson Westerholm presenterades vid Neptuni Ordens årliga Vinterhögtid som 2017 års Neptunibrud och blir därmed den 111:e mottagaren av brudgåvan. Matilda läser för närvarande officersprogrammet och tar sin fänriksexamen i juni år.

Neptuni Ordern instiftades år 1812 av sjömilitärer och sjökaptener, den omfattar både Naptunihjälpen och Neptunibrud. Syftet med Neptunihjälpen är att stödja sjömän och efterlevande och inte minst utöva hjälpverksamhet bland sina medlemmar. Årligen delar Neptunihjälpen ut cirka en miljon kronor i form av donationer, gåvor eller stipendier.

Neptunibrud

För att kunna nomineras som Neptunibrud ställer Neptuni Orden följande krav, ” Berättigad att bli Neptunibrud är en i studier, yrkesutövande eller i övrigt framgångsrik kvinna i åldern 18-35 år, med ett medmänskligt engagemang som står i begrepp att gifta sig och vars förälder tjänat i svenska marinen”. Neptuni Ordens styrande chef, Karl-Olof Hammarkvist och marinchefen konteramiral Jens Nykvist gratulerade den blivande bruden.

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *