Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Regn, blåst och egentillverkade bomber

rebeccalandberg

Under nästan två veckor har personal från 44.röjdykardivisonen deltagit i den multinationella övningen Northern Challenge på Island.

I 9 grader, blåst och regn har de tillsammans med 240 deltagare fördelat på 14 nationer löst uppgifter inom området IEDD (Improvised Explosive Device Disposal), oskadliggörande av egentillverkade, eller så kallade improviserade bomber.

Manuell sökning med minsökare

Manuell sökning med minsökare

Övningsmomenten har varit varierande men med ökande svårighetsgrad och bygger på serier av realistiska och utmanade IED problem. Deltagarna delades upp i 22 olika team som tillsammans har löst uppgifter inom ett brett spektrum: allt från fordons- och byggnadssök, vittnesutfrågningar, bevishantering och slutligen rapportbeskrivning för att öva hela kedjan. Inom den marina arenan har man även haft hamn-, fartygs- och kajsöksmoment.

Manuellt arbete i bombdräkt.” Foto: 44.röjdykardivisionen

Manuellt arbete i bombdräkt.” Foto: 44.röjdykardivisionen

 

Helikopter har transporterat ett svenskt/danskt team till ett sökuppdrag. Foto: 44.röjdykardivisionen

Helikopter har transporterat ett svenskt/danskt team till ett sökuppdrag. Foto: 44.röjdykardivisionen

 

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *