Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

EUNAVFOR i Brasilien

Jimmie Adamsson

1

Här är en liten uppdatering från mitt arbete som ställföreträdande chef för Operation Atalanta. Förra veckan deltog jag i ett seminarium i Brasilien, för att där berätta om Operation Atalanta och hur vi fungerar som ett verktyg för EU:s gemensamma säkerhets- och försvarspolitik. Jag hade också möten med brasilianska marinstaben och utrikesdepartementet. Syftet med dessa möten var att diskutera möjligheterna att delta med fartyg i Operation Atalanta.

EUNAVFOR består nämligen inte bara av enheter från EU-länderna. Vi har vid ett antal tillfällen haft bidrag från andra länder. Förra året deltog bland annat ett fartyg från Colombia. Andra länders deltagande är förtroendeskapande och bidrar till den maritima säkerheten i området.DSC_1125

Nu har jag drygt två månader kvar på min tjänstgöring i Northwood. Innan jag slutar här kommer jag att återkomma med hur framtiden för Operation Atalanta kan tänkas se ut.

Besök gärna oss gärna på http://eunavfor.eu/ eller twitter
(https://twitter.com/EUNAVFOR) för att följa insatsen närmare.

Jonas Wikström
Deputy Operation Commander
EUNAVFOR Somalia
Operation Atalanta

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *