På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

EUNAVFOR i Brasilien

Jimmie Adamsson

1

Här är en liten uppdatering från mitt arbete som ställföreträdande chef för Operation Atalanta. Förra veckan deltog jag i ett seminarium i Brasilien, för att där berätta om Operation Atalanta och hur vi fungerar som ett verktyg för EU:s gemensamma säkerhets- och försvarspolitik. Jag hade också möten med brasilianska marinstaben och utrikesdepartementet. Syftet med dessa möten var att diskutera möjligheterna att delta med fartyg i Operation Atalanta.

EUNAVFOR består nämligen inte bara av enheter från EU-länderna. Vi har vid ett antal tillfällen haft bidrag från andra länder. Förra året deltog bland annat ett fartyg från Colombia. Andra länders deltagande är förtroendeskapande och bidrar till den maritima säkerheten i området.DSC_1125

Nu har jag drygt två månader kvar på min tjänstgöring i Northwood. Innan jag slutar här kommer jag att återkomma med hur framtiden för Operation Atalanta kan tänkas se ut.

Besök gärna oss gärna på http://eunavfor.eu/ eller twitter
(https://twitter.com/EUNAVFOR) för att följa insatsen närmare.

Jonas Wikström
Deputy Operation Commander
EUNAVFOR Somalia
Operation Atalanta

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *