På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

HOTO i operation Atalanta

Jimmie Adamsson

The EU Naval Force, incooperation with other Counter Piracy Forces, rea...

Här kommer en uppdatering från Operation Atalanta och från mitt senaste besök i operationsområdet. Den 23 mars var jag i Djibouti för en så kallad Hand over Take over (HOTO), för styrkechefen Force Commander (FCdr) och hans stab Force Headquarters (FHQ). Då lämnade den italienske amiralen Stefano Barbieri över ansvaret till den tyske amiralen Jaan Kaack, som nu har ansvaret för genomförandet av verksamheten i operationsområdet till augusti.

Vi har nu gått in i en vädermässigt lugnare period mellan monsunperioderna. Vi har också en tid framöver en bättre tillgång på resurser. Just resurstillgången, vad vi kallar för Force Flow, är en av våra stora utmaningar. Det gäller såväl stridsfartyg som helikoptrar, övervakningsflyg, sjukvårdsresurser och stödfartyg. Men under de kommande månaderna medger resurstillgången ett antal fokuserade strandnära insatser i de kuststräckor som vi bedömer som särskilt intressanta för underrättelseinhämtning.

Besök gärna http://eunavfor.eu/ för att följa insatsen närmare.

Jonas Wikström
Deputy Operation Commander
EUNAVFOR Somalia
Operation Atalanta

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *