Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

HOTO i operation Atalanta

Jimmie Adamsson

The EU Naval Force, incooperation with other Counter Piracy Forces, rea...

Här kommer en uppdatering från Operation Atalanta och från mitt senaste besök i operationsområdet. Den 23 mars var jag i Djibouti för en så kallad Hand over Take over (HOTO), för styrkechefen Force Commander (FCdr) och hans stab Force Headquarters (FHQ). Då lämnade den italienske amiralen Stefano Barbieri över ansvaret till den tyske amiralen Jaan Kaack, som nu har ansvaret för genomförandet av verksamheten i operationsområdet till augusti.

Vi har nu gått in i en vädermässigt lugnare period mellan monsunperioderna. Vi har också en tid framöver en bättre tillgång på resurser. Just resurstillgången, vad vi kallar för Force Flow, är en av våra stora utmaningar. Det gäller såväl stridsfartyg som helikoptrar, övervakningsflyg, sjukvårdsresurser och stödfartyg. Men under de kommande månaderna medger resurstillgången ett antal fokuserade strandnära insatser i de kuststräckor som vi bedömer som särskilt intressanta för underrättelseinhämtning.

Besök gärna http://eunavfor.eu/ för att följa insatsen närmare.

Jonas Wikström
Deputy Operation Commander
EUNAVFOR Somalia
Operation Atalanta

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *