Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

HOTO i operation Atalanta

Jimmie Adamsson

The EU Naval Force, incooperation with other Counter Piracy Forces, rea...

Här kommer en uppdatering från Operation Atalanta och från mitt senaste besök i operationsområdet. Den 23 mars var jag i Djibouti för en så kallad Hand over Take over (HOTO), för styrkechefen Force Commander (FCdr) och hans stab Force Headquarters (FHQ). Då lämnade den italienske amiralen Stefano Barbieri över ansvaret till den tyske amiralen Jaan Kaack, som nu har ansvaret för genomförandet av verksamheten i operationsområdet till augusti.

Vi har nu gått in i en vädermässigt lugnare period mellan monsunperioderna. Vi har också en tid framöver en bättre tillgång på resurser. Just resurstillgången, vad vi kallar för Force Flow, är en av våra stora utmaningar. Det gäller såväl stridsfartyg som helikoptrar, övervakningsflyg, sjukvårdsresurser och stödfartyg. Men under de kommande månaderna medger resurstillgången ett antal fokuserade strandnära insatser i de kuststräckor som vi bedömer som särskilt intressanta för underrättelseinhämtning.

Besök gärna http://eunavfor.eu/ för att följa insatsen närmare.

Jonas Wikström
Deputy Operation Commander
EUNAVFOR Somalia
Operation Atalanta

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *