På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Individuella veckan!

Jimmie Adamsson

Hejsan!

Nu är tiden här. Vi har enbart sista projektet kvar efter att precis ha avslutat individuella veckan. Under dessa dagar hade vi närkampsexamination vilket var utan tvekan det absolut jobbigaste jag gjort i hela mitt liv både mentalt och även fysiskt. Det är tufft! RIKTIGT tufft.  MEN när det är så tufft blir också känslan när det är över så grym så man knappt kan beskriva det. 🙂 Vi fick börja med att springa en bit för att sedan fightas mot två stycken i en ”box” i minst en minut vilket kanske låter lite men det är den längsta minut du kan tänka dig när du står där. Efteråt ska du ”stå-brottas” med två nya som är pigga och fräscha medans du själv är så slut att du inte vet var du ska bli av. Du hamnar i konen,(din syn blir väldigt trång, som en kon, du ser bara målet men inget runt omkring) vilket inte är bra då man i fight måste ha uppsyn. Efter ”brottningen” får du göra x antal burpees för att sedan bli attackerad av en kombattant då du ska använda ditt vapen som blockering för att sedan springa fram och skjuta på en tavla – andfådd som bara den vilket är en utmaning.

Vi har även gjort kompetensprov på AK5C vilket inte är helt lätt men efter många om och men var vi alla 41 godkända även där! wiho!

Närkamp är mer krävande än vad man kan tro, Foto: Kristina Swaan

Närkamp är mer krävande än vad man kan tro, Foto: Kristina Swaan

”Aldrig ge upp”

Så, nu återstår alltså ‘ Aldrig ge upp ‘. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös. Jag är nämligen SKITNERVÖS! I morgon (läs i dag) börjar den och jag vet knappt om jag ska skratta eller gråta. Men det ska gå, jag ska inte ge upp och jag ska gå igenom om jag så ska hosta mig fram. (jag har haft en virusinfektion sedan första fältveckan på Väddö som fortfarande inte gett med sig och jag går nu på en ny kur med hostmedicin för att klara av kommande vecka), så hur mycket motgångar man än får så kan man ta sig igenom GMU ändå, det är inte lätt, men det går – om man vill.

En av de största ”rädslorna” för min egen del i AGU är inte själva övningen i sig utan det faktum att man nu inte får ha telefon med sig och bli avskärmad övriga världen då jag, liksom många andra i unga år är beroende av att veta vad som händer i världen och kontakt med de man har hemma som en form av trygghet. Men jag ser det också som en bra utmaning i min kamp mot mitt ständiga uppkopplande – det är skönt till viss del också. 😉

Snart är GMU avklarad, Foto: Kristina Swaan

Snart är GMU avklarad, Foto: Kristina Swaan

Snart är GMU avklarad, Foto: Kristina Swaan

Snart är GMU avklarad, Foto: Kristina Swaan

 

 

 

 

 

 

Så ett tips för er som vill köra GMU – GÖR DET men tänk på att avvänja den där luren lite, det kommer hjälpa mycket! haha 🙂

Nu taggar vi och kör igång, AGU – Kom an bara! =)

ha de bäst

Dahl

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *