På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

”Från TV, cola och snacks till träning”

kristinaswaan

Rekryt Toni Larsson kommer att tillsammans med rekryt Dahl, blogga under deras GMU, Foto: Kristina Swaan

Rekryt Toni Larsson kommer att tillsammans med rekryt Dahl, blogga under deras GMU, Foto: Kristina Swaan

Hej

I och med att detta blir mitt första inlägg som gästbloggare så kommer här lite matnyttigt om mig. Jag är 25 år gammal och bor cirka fem mil norr om Stockholm. Förövrigt uppväxt i Norrort och jag har även hunnit med två år i Östersund för studier.

Det jag har gjort fram till jag började min GMU utbildning var att jobba som personbilsmekaniker så efter tio år med jobb och studier inom yrket kände jag för att helt enkelt testa något där man bland annat får jobba ute och testas både fysiskt och kanske än mer mentalt och psykiskt.

Annars under mina levnadsår har jag även hunnit med att vara bonuspappa och gått från att tillbringa kvällarna framför TV:n med Cola och snacks till att rycka upp mig att ta tag i träning och det viktigaste hitta något som jag tycker är kul och som får mig att fortsätta utvecklas. Men nog om mig, ni ska nu läsa det ni kom för att läsa.

Utbildningen på Amfibieregementet

GMU utbildning på Berga (Amf1) är något jag fick höra gott om genom en nära vän som har genomfört värnplikten här tidigare. Så efter omfattande tester hos Rekryteringsmyndigheten och lång väntan på beslut i och med att jag blev placerad på reservlistan, så tillslut plingade telefonen till någon gång under sommaren och det blev plötsligt allvar av det jag nu velat testa under en längre tid.

Från att hämta ut all utrustning till att gå igenom de olika sakerna vi kommer att använda oss utav har vi även blivit rutinerade blivande ”Tetris spelare” då all utrustning ska in i skåp där normalmänniskan säger att det är redan är trångt att få in sin vinterjacka ihop med gymväskan.

Så från detta har vi även lärt oss grunderna i marsch och hur vi står och för oss. Hur vi smyger i skog och hur vi rör i skog. Vi har även hunnit med några enkla skjutövningar och i skrivande stund befinner jag mig på vår första fältvecka.

Under pågående fältvecka genomförs bland annat skjutövningar. Foto: Kristina Swaan

Under pågående fältvecka genomförs bland annat skjutövningar. Foto: Kristina Swaan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu tänkte jag sätta stopp på detta inlägg innan det svävar ut för mycket men kommentarer (frågor) som ges ska jag försöka ta med i kommande inlägg.

Må gott! / Toni Larsson

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *