Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Dykrekord under förberedelsevecka

michaelalinge

Dykare tar igen sig efter djupdyk

Två av de deltagande röjdykarna tar igen sig efter dyk på djupt vatten.

I veckan som gått har ett delar av marinens dykare övat och förberett sig inför djupdyksövningen Deep Divex som går av stapeln i Bergen, Norge under vecka 37.

Bland annat har man sett över nödfallsprocedurer och övat på att hantera haverier. Under veckan sattes ett rekord då dykare lyckades bärga en övningstorped från 85 meters djup.

– Det är den djupaste bärgningen med lättdykare i Försvarsmaktens historia, säger Jerry Lindén på Försvarsmaktens Dykeri och navalmedicinska centrum i Karlskrona.

Dyken genomfördes med en elektronisk blandgasapparat.

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *