Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

”Hejsan, jag heter Desirée”

kristinaswaan

 

 

Rekryt Desirée Dahl påbörjade nyligen sin GMU på Amf 1, Foto: Kristina Swaan

Rekryt Desirée Dahl påbörjade nyligen sin GMU på Amf 1, Foto: Kristina Swaan

 

Hejsan!

Jag heter Desirée och ska vara en av två som ska blogga om min tid på GMU på Amfibieregementet (Amf 1), på Berga vilket ska bli otroligt kul och jag ska försöka att göra det intressant för er att följa också. 🙂

Lite snabbt om mig, jag är 20 år gammal, har levt 19 av dessa i Skåne men är det senaste året bosatt i Västerhaninge ihop med min pojkvän. Jag har sju syskon, fem äldre systrar, en storebror och en tvillingbror (alla sju är äkta – det ni!)

Mitt största intresse är all form av träning och djur. Har både spelat fotboll, haft egen häst, ridit fram till jag flyttade hemifrån och även pysslat med luftgevär, självförsvar och lite andra saker under min uppväxt.

Innan min tid inom Försvarsmakten så har jag jobbat främst som lagerarbetare vilket till slut blev för enformigt för en rastlös människa som mig som ständigt vill utvecklas och lära.

Det är inte första gången som jag har på mig grönkläder utan för ett år sedan rykte jag in för första gången och påbörjade en GMU på Amf 1 varpå jag valde att avbryta på grund av en skada jag lyckades dra på mig under de första tio dagarna. Detta innebär att jag är mer än taggad i år att köra hårdare och tuffare men jag kan också jämföra mycket i den förändring som skett kring GMU:n. Kortfattat kan jag säga att tempot sänkts oerhört första tiden för att inte skapa onödig stress hos virriga rekryter de första veckorna. Det är mycket som händer, mycket att lära men befälen planerar väl. Vi är trots allt nya inför denna ”livsstil ” som icke-civil.
Detta var en kort presentation av mig (försökte att inte sväva ut för mycket), vilket jag tänkte var passande för första inlägget här på bloggen.

Nästa inlägg tänkte jag skulle ge er koll på våra första tre veckor som vi nu har hunnit avverka av utbildningen!

Ha de bäst Desirée Dahl Rekryt, Amf1

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *