På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

”Hejsan, jag heter Desirée”

kristinaswaan

 

 

Rekryt Desirée Dahl påbörjade nyligen sin GMU på Amf 1, Foto: Kristina Swaan

Rekryt Desirée Dahl påbörjade nyligen sin GMU på Amf 1, Foto: Kristina Swaan

 

Hejsan!

Jag heter Desirée och ska vara en av två som ska blogga om min tid på GMU på Amfibieregementet (Amf 1), på Berga vilket ska bli otroligt kul och jag ska försöka att göra det intressant för er att följa också. 🙂

Lite snabbt om mig, jag är 20 år gammal, har levt 19 av dessa i Skåne men är det senaste året bosatt i Västerhaninge ihop med min pojkvän. Jag har sju syskon, fem äldre systrar, en storebror och en tvillingbror (alla sju är äkta – det ni!)

Mitt största intresse är all form av träning och djur. Har både spelat fotboll, haft egen häst, ridit fram till jag flyttade hemifrån och även pysslat med luftgevär, självförsvar och lite andra saker under min uppväxt.

Innan min tid inom Försvarsmakten så har jag jobbat främst som lagerarbetare vilket till slut blev för enformigt för en rastlös människa som mig som ständigt vill utvecklas och lära.

Det är inte första gången som jag har på mig grönkläder utan för ett år sedan rykte jag in för första gången och påbörjade en GMU på Amf 1 varpå jag valde att avbryta på grund av en skada jag lyckades dra på mig under de första tio dagarna. Detta innebär att jag är mer än taggad i år att köra hårdare och tuffare men jag kan också jämföra mycket i den förändring som skett kring GMU:n. Kortfattat kan jag säga att tempot sänkts oerhört första tiden för att inte skapa onödig stress hos virriga rekryter de första veckorna. Det är mycket som händer, mycket att lära men befälen planerar väl. Vi är trots allt nya inför denna ”livsstil ” som icke-civil.
Detta var en kort presentation av mig (försökte att inte sväva ut för mycket), vilket jag tänkte var passande för första inlägget här på bloggen.

Nästa inlägg tänkte jag skulle ge er koll på våra första tre veckor som vi nu har hunnit avverka av utbildningen!

Ha de bäst Desirée Dahl Rekryt, Amf1

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *