Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

NATO företrädare besöker Marina förband

kristinaswaan

Hur fungerar samarbetet mellan Svenska Marina förband och NATO eller mellan Svenska förband och andra nationer ingående i PfP (Partnership For Peace)? Det var en fråga som NATOS näst högste företrädare för partnerskapsfrågor (Deputy Supreme Allied Commander Transformation), General Mirco Zuliani, ville veta, därför besökte han idag Amfibieregementet och Fjärde sjöstridsflottiljen.

Syftet med general Zulianis besök var att få en bättre bild av de två marina förbandens förmågor. Han var dessutom mycket intresserad av hur och på vilket sätt som de respektive förbanden samarbetar med andra nationer och med NATO. Under besöket fick generalen både teoretiska genomgångar såväl som praktiska förevisningar. Andra amfibiebataljonen genomförd bland annat ett stridsmoment, hos våra kollegor på fjärde sjöstridsflottiljen, fick de en gedigen genomgång och visning av olika fartyg. Han var mycket nöjd och imponerad över det han fick se och höra hos de båda förbanden.

Generalen besökte också i veckan några finska förband med samma syfte. General Zulanis uppgifter är att bland annat hålla en dialog med ingående nationer, dels för att inhämta information men också för att sprida information till och emellan nationer ingående i PfP eller i NATO.

Marinchefen, amiral Jan Thörnqvist stod som värd för besöket. (På sista bilden står general Zuliani och samtalar med överstelöjtnant Anders Åkermark och med marinchefen amiral Jan Thörnqvist)

Major Kristina Swaan, Informationschef Amf 1

 

 

 

 

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *