På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Fyra dagar in i Swefinex 14

Jimmie Adamsson

HMS Karlstad är ett av de deltagande fartygen.

HMS Karlstad är ett av de deltagande fartygen.

Nu har Swefinex 14 dragit igång, en samövning mellan svenska och finska Försvarsmakten.
Från svenska marinen deltar ett 15-tal fartyg och personal från marintaktiska staben, Första ubåtsflottiljen, Tredje sjöstridsflottiljen, Fjärde sjöstridsflottiljen, Marinbasen och Sjöstridsskolan. Dessutom finns ett fartyg ur finländska marinen med i övningen: robotfartyget Rauma. Två svenska Helikopter 15 kommer tidvis att basera ombord på HMS Carlskrona och de deltagande Visbykorvetterna. HMS Carlskrona fungerar som ledningsfartyg för stridsgruppen.

Under övningens första dagar genomför fartyg, flyg och markenheter isolerade övningar enligt ett schema  och därefter går övningen in i en fas som är okänd för enheterna.

För att maximera möjligheterna att öva ihop med flygstridskrafterna, genomför flygvapnet en Flygvapenövning 14 under samma period som Swefinex 14. Tillsammans bildar dessa Sveriges försvarsmaktsgemensamma övning 2014.

Magnus Jönsson
CTG 701.30

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *