På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Besök av First Sea Lord i Karlskrona

Jimmie Adamsson

Besök på korvetten Nyköping

Besök på korvetten Nyköping

I måndags den 3 mars anlände First Sea Lord and Chief of Naval Staff i Royal Navy, Amiral Sir George Zambellas, till Karlskrona. Han har i sällskap av mig under tisdagen och onsdagen genomfört ett officiellt besök vid marinen i Karlskrona.

Besöksprogrammet, som varit omfattande, har av alla engagerade genomförts på ett mycket trevligt och professionellt sätt, vilket varit mycket uppskattat. Bland annat har besöket omfattat mottagning av Marinbasens hedersvakt samt Marinens musikkår, genomgångar, samtal om utbildning, övning, insats och rekrytering, besök ombord till sjöss på korvetten Nyköping och i hamn på minröjningsfartyget Ulvön samt ubåten Gotland, tillsammans med besök iland vid Försvarsmaktens Dykeri och Navalmedicinska Centrum och Simulatorhuset Af Chapman, vilket vävts ihop av en väl planerad och genomförd logistik samt smidiga bil- och stridsbåtstransporter.

Amiral Zambellas lämnade i onsdags Karlskrona med ett nöjt leende på läpparna och tillade ”This visit has been excellent. Your personnel sends out great professionallity and job satisfaction” Jag har till min stora glädje åter igen fått kvitto på att marinens personal håller hög kvalitet. Mitt varma tack till alla som varit engagerade i besöket!

Jan Thörnqvist
Marinchef

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

4 kommentarer

 • Joakim M 7 mars 2014 12:20

  Trevligt att ni får visa upp er!

 • Roger Klang 7 mars 2014 12:26

  "Your personnel sends out great professionallity and job satisfaction” Jag har till min stora glädje åter igen fått kvitto på att marinens personal håller hög kvalitet." Jan Thörnqvist

  Kvittot bör komma från en inre övertygelse om att man har rätt och att man vet vad man gör. Amiral Zambella kan ju säga vad som helst som gagnar England.

  Roger Klang

  • Surpuppan Roger Klang 10 mars 2014 09:28

   Engelsmän är alltid mycket artiga, det vet alla. Det betyder inte nödvändigtvis att de är oärliga.

 • Bengt 7 mars 2014 15:57

  Att ni är duktiga vet vi, men ni är alldeles för få. Fler fartyg och fler flottister önskas.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *