På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Succén fortsätter

Jimmie Adamsson

I direktsändning på TV4, blir Anton, Dennis & Boris intervjuade av Jesper Börjesson

I direktsändning på TV4, blir Anton, Dennis & Boris intervjuade av Jesper Börjesson

 

Det är nog ingen som har undgått amfibiesoldaternas tolkning av ”Greased lightning”, som på kort tid har blivit en succé på YouTube. Med anleding av filmen har det varit ett stort intresse från olika håll, inte minst ifrån media. Både Svensk media såväl som internationella har hört av sig för att få prata med killarna som har medverkat i filmen.

TV4 lördag, bjöd in Boris Zelada, Dennis Fernaeus och Anton Nyberg, som själva fick berätta om hur filmen kom till och den succé som den har blivit. Journalisten Jesper Börjesson ställde självklart också frågor kring den insats de nyligen har avslutat i Afghanistan. Killarna har blivit hyllade för sin tolkning av ””Greased lightning” av många, den har spridit glädje och många skratt.  En av de roligare hyllningarna var nog den som kom från regissören till originalversionen, Randal Kleiser.

– När vi gjorde filmen hade vi inte en tanke på att den på något vis skulle bli så här stor. För oss var det mer en rolig grej och vi hade fantastiskt roligt när vi spelade in den, berättade killarna

Självklart finns det en allvarlig sida av deras insats i Afghanistan.

– Visst är det skönt att vara hemma, men vi får inte glömma bort att det är många människor i Afghanistan som har det svårt. Våra problem här hemma kan i jämförelse ibland tyckas ganska bagatellartade och vi kanske gnäller över småsaker om man jämför med deras situation, sa Dennis.

 

 

 Kristina Swaan, Amf 1

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *