Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Ny flottiljchef är utsedd på 4.sjöstridsflottiljen

magnusjirlind

Ewa Skoog HaslumEwa Skoog Haslum har sina rötter inom ytstridsvapnet och är nytillträdd flottiljchef och därmed utnämnd kommendör.  Ewa påbörjade sin karriär 1987 som radiotelegrafist ombord på HMS Stockholm. Ett antal olika tjänster ombord på korvett och patrullbåt finns med i erfarenhetsbagaget. Ewa har bland annat tjänstgjort som artilleriofficer, stridsledningsofficer och sekond. Hon har även hunnit med en internationell insats i Libanon, UNIFIL, då hon seglade som fartygschef ombord på HMS Sundsvall.

– Mitt nya jobb som flottiljchef känns stort, hedrande och är en stor utmaning.  4.sjöstridsflottiljen ska vara en arbetsplats där personalen trivs och att våra förmågor fortsätter att vara efterfrågade, säger Ewa.

Inom kort kommer en officiell ceremoni att genomföras.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

2 kommentarer

  • Ylva Lindström 9 januari 2014 09:57

    Lysande!

  • John 14 maj 2014 12:41

    Utomordentligt! En mycket kompetent chef som tillträder.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *