Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Två nya flottiljförvaltare utnämnda

Jimmie Adamsson

V__B42A

Jens Norblad och Patrik Rydell utnämndes idag till Flottiljförvaltare av Överbefälhavaren vid en högtidlig ceremoni på Karlberg. Jens jobbar på 31.korvettdivisionens stab och har tidigare varit fartygschef på HMS Malmö. Patrik kommer ursprungligen från Tredje sjöstridsflottiljen, senast som fartygschef på HMS Stockholm. Han tjänstgör nu på MHS Halmstad. Marininspektören och förbandscheferna deltog i ceremonin tillsammans med flera representanter ur försvarsmaktsledningen. Ett stort grattis till de båda!

V__3784

Magnus Jönsson
Chef 3.sjöstridsflottiljen

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

3 kommentarer

 • The Mighty 8 december 2013 17:20

  Grattis!
  Jag är själv officer (Taktisk) och tanken har aldrig slagit mig att söka till specialistofficerare. Det skulle vara jätteintressant om någon av kan berätta hur ni kom på denna idé.

 • Erland Jacobsson 10 december 2013 09:17

  Som SK löjtnant i flottan känns utnämningar av typiskt taktiska officerare, likt dessa två som lite märklig, och en belysning eller översyn av hela nya befälssystemet känns mer och mer aktuellt.

  Är det meningen att bara för att man har en hög officersgrad, så erhåller man automatiskt en hög OR grad?

 • Rasmus 11 december 2013 11:10

  Patrik Rydell agerar med utmärkt föregångsmannaskap eftersom han själv är så pass involverad i utvecklingen av specialistofficerutbildningen.
  Dessutom, The Mighty, anser jag att de pionjärer som väljer att gallonera om sig frivilligt starkt bidrar till att sudda ut eventuellt "vi och dem"-tänk mellan specialistofficerare och taktiska officerare, och därmed banar vägen för det nya befälssystemet.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *