På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Räddningsinsats

Jimmie Adamsson

För utmärkt agerande i samband med olyckan tilldelades killarna C Amf 1 jetong av tillförordnade chefen, Jens Ribestrand

För utmärkt agerande i samband med olyckan tilldelades killarna C Amf 1 jetong av tillförordnade chefen, Jens Ribestrand

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyligen inträffade en svår olycka med civila fordon och personal inblandade på vägen som i folkmun kallas för Bergarakan. Vägen leder mot förbanden i Haninge garnison och mot Årsta havsbad. Johan, Fredrik, Patrik och Mikael ur Amfibieregementet, som var på väg till jobbet, var först på olycksplatsen och genomförde ett räddningsarbete som med stor sannolikhet räddade både liv och lem. Lugnt och metodiskt stoppade de trafiken, larmade räddningstjänsten och tog hand om skadade. De sjukvårdskunskaper de hade lärts sig på förbandet, kom till stor nytta.

-Ni har gjort en fantastisk insats, ni har agerat föredömligt och jag är stolt över er, sa Jens Ribestrand

Killarna tilldelades chefen för Amfibieregementets jetong, för deras insatser. Utdelningen skedde i samband med förbandets personalsamling. Vid utdelningen fick de stående ovationer från förbandets personal och gäster som närvarade.

 

Kristina Swaan, Amf 1

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

2 kommentarer

  • Roger Klang 6 december 2013 17:53

    Jag är imponerad över deras kyla. De bådar gott för svenskt försvar. Jag tror att många fler, kanske de allra flesta, svenska sjömän, soldater och flygare skulle ha reagerat på precis samma sätt som denna hjältetrio.

    Salut!

    Roger Klang

  • Kristian Jansson 7 december 2013 20:04

    Well done!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *