På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Kungliga Örlogsmannasällskapet belönar och medaljerar

Jimmie Adamsson

Pristagarna av Akademiens medalj i brons i Kvinnoförbundet för Sveriges Sjöförsvars anda.

Pristagarna av Akademiens medalj i brons i Kvinnoförbundet för Sveriges Sjöförsvars anda.

Vid Kungliga Örlogsmannasällskapets Högtidssammankomst i Sjöhistoriska Museet den 15 november medaljerades och belönades ett antal förtjänta som genom sina prestationer agerat i akademiens anda och i enlighet med dess syften.

Akademiens medalj i silver utdelas till individ inom eller utom akademien för framstående gärningar inom akademiens ansvarsområde. Silvermedaljen har tilldelats förvaltare Håkan Lindberg, Sjöstridsskolan för att på ett konkret sätt väckt idén till ett marint debattnummer följt av två debattkvällar för marinens yngre personal under 2012. Silvermedaljen har även tilldelats fru Lisbeth Thorsén för sin period som professionell bibliotekarie vid Akademiens bibliotek och förverkliga visionen att utveckla biblioteket till ett modernt forskningsbibliotek.

Akademiens medalj i brons i Kvinnoförbundet för Sveriges Sjöförsvars anda utdelas på förslag från respektive förbandschef i marinen till gruppbefäl, soldater och sjömän i marinen som utmärkt sig för framstående duglighet och föredömligt kamratskap. Bronsmedaljen har tilldelats: Johan Appelqvist, HMS Belos, 1.Ubåtsflottiljen, Sara Wykman, HMS Carlskrona, 3. Sjöstridsflottiljen, Therese Pettersson, HMS Trossö, 4. Sjöstridsflottiljen, Filip Persson, Basskyddskompaniet, Marinbasen, Daniel Magnusson, Sjösäkerhetssektionen, Sjöstridsskolan, Martin Söderlund, 17.bevakningsbåtkompaniet

Akademiens hedersomnämnande tilldelas som förtjänstfullt verkat i akademiens anda. Heders-omnämnande har tilldelats Johannes Johansson för tävlingsskrift 2013 med rubriken ”Hur skall Försvarsmakten optimera effekten av ombordbaserad helikopter”, örlogskapten (RO) Christian Hoas för tävlingsskriften ”En svensk modell för marina operationer” och Olle Neckman för mångårigt arbete och enastående goda insatser för Stockholms Sjögård.

Penningbelöningar har tilldelats örlogskapten Petronella Andersen för väl genomförda studier vid École de Guerre i Paris, fänrik Helena Andersson för uppsatsen ”Barents hav: En studie av rysk och norsk strategi och marina styrkeförhållanden” vid Försvarshögskolan samt fänrik Jim Ramel Kjellgren för uppsatsen ”Ytterligare antaganden om modern sjöstrid” vid Försvarshögskolan.

– Jag vill gratulera alla synnerligen välförtjänta mottagare av medaljer och belöningar. De har alla förtjänstfullt arbetat i akademiens anda och för vårt syfte, att aktivt verka för utvecklingen av sjökrigsvetenskapen och sjöväsendet i allmänhet säger, flottiljamiral Thomas Engevall, ordförande för Kungliga Örlogsmannasällskapet.

Vid Örlogsmannasällskapets 242:a högtidssammanträde den 15 november 2103 hölls anförande av såväl akademiens ordföranden, flottiljamiral Thomas Engevall <länk här> som överbefälhavaren, general Sverker Göransson <länk här>.

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *