Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Kungliga Örlogsmannasällskapet belönar och medaljerar

Jimmie Adamsson

Pristagarna av Akademiens medalj i brons i Kvinnoförbundet för Sveriges Sjöförsvars anda.

Pristagarna av Akademiens medalj i brons i Kvinnoförbundet för Sveriges Sjöförsvars anda.

Vid Kungliga Örlogsmannasällskapets Högtidssammankomst i Sjöhistoriska Museet den 15 november medaljerades och belönades ett antal förtjänta som genom sina prestationer agerat i akademiens anda och i enlighet med dess syften.

Akademiens medalj i silver utdelas till individ inom eller utom akademien för framstående gärningar inom akademiens ansvarsområde. Silvermedaljen har tilldelats förvaltare Håkan Lindberg, Sjöstridsskolan för att på ett konkret sätt väckt idén till ett marint debattnummer följt av två debattkvällar för marinens yngre personal under 2012. Silvermedaljen har även tilldelats fru Lisbeth Thorsén för sin period som professionell bibliotekarie vid Akademiens bibliotek och förverkliga visionen att utveckla biblioteket till ett modernt forskningsbibliotek.

Akademiens medalj i brons i Kvinnoförbundet för Sveriges Sjöförsvars anda utdelas på förslag från respektive förbandschef i marinen till gruppbefäl, soldater och sjömän i marinen som utmärkt sig för framstående duglighet och föredömligt kamratskap. Bronsmedaljen har tilldelats: Johan Appelqvist, HMS Belos, 1.Ubåtsflottiljen, Sara Wykman, HMS Carlskrona, 3. Sjöstridsflottiljen, Therese Pettersson, HMS Trossö, 4. Sjöstridsflottiljen, Filip Persson, Basskyddskompaniet, Marinbasen, Daniel Magnusson, Sjösäkerhetssektionen, Sjöstridsskolan, Martin Söderlund, 17.bevakningsbåtkompaniet

Akademiens hedersomnämnande tilldelas som förtjänstfullt verkat i akademiens anda. Heders-omnämnande har tilldelats Johannes Johansson för tävlingsskrift 2013 med rubriken ”Hur skall Försvarsmakten optimera effekten av ombordbaserad helikopter”, örlogskapten (RO) Christian Hoas för tävlingsskriften ”En svensk modell för marina operationer” och Olle Neckman för mångårigt arbete och enastående goda insatser för Stockholms Sjögård.

Penningbelöningar har tilldelats örlogskapten Petronella Andersen för väl genomförda studier vid École de Guerre i Paris, fänrik Helena Andersson för uppsatsen ”Barents hav: En studie av rysk och norsk strategi och marina styrkeförhållanden” vid Försvarshögskolan samt fänrik Jim Ramel Kjellgren för uppsatsen ”Ytterligare antaganden om modern sjöstrid” vid Försvarshögskolan.

– Jag vill gratulera alla synnerligen välförtjänta mottagare av medaljer och belöningar. De har alla förtjänstfullt arbetat i akademiens anda och för vårt syfte, att aktivt verka för utvecklingen av sjökrigsvetenskapen och sjöväsendet i allmänhet säger, flottiljamiral Thomas Engevall, ordförande för Kungliga Örlogsmannasällskapet.

Vid Örlogsmannasällskapets 242:a högtidssammanträde den 15 november 2103 hölls anförande av såväl akademiens ordföranden, flottiljamiral Thomas Engevall <länk här> som överbefälhavaren, general Sverker Göransson <länk här>.

 

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *