Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ubåtsräddningsövning pågår

peredling

Ubåten HMS Södermanland, som tidigare under veckan bistod kamraterna ur Fjärde sjöstridsflottiljen med identifieringsövning, är i Stockholms skärgård av en annan huvudanledning. För närvarande pågår ubåtsräddningsövningen Northern Sun/ Crown Eagle 2013. I övningen deltar även HMS Belos, de polska enheterna ORP Sokol och ORP Lech samt Natos ubåtsräddningssystem NSRS.Bild 1M545 072
(Foto: Första ubåtsflottiljen)
Övningens scenario är att en ubåt hamnat i tvingande bottenläge och inväntar kollektiv räddning. Belos med NSRS ubåtsräddningsfarkost ombord skyndar till platsen, undersöker läget med en ROV och kommunicerar med ubåten på undervattenstelefon för att skaffa sig en bild av läget. Räddningsfarkosten sjösätts sedan och går ner till ubåten för att rädda besättningen. Väl ombord på Belos får ubåtens besättning dekompressionsbehandling och annan läkarvård.
NSRS
(Foto: Första ubåtsflottiljen)
Första ubåtsflottiljen genomför årligen ubåtsräddningsövningar med andra länder, vilka hjälper förbandet att upprätthålla sin färdighet. Eller som ÖB uttryckte sig i somras när han besökte URF, vår egen ubåtsräddningsfarkost: ”Personalen, både i och runt om, visar en oerhörd professionalitet som man blir varm i hjärtat av.”

Per Edling
T.f. chef för Första ubåtsflottiljen

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *