På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Marinens musikkår spred åter värme i vinterkylan

Jan Thörnqvist

I går kväll, onsdagen den 20 mars, hälsade en mycket entusiastisk publik en efterlängtad Marinens Musikkår hjärtligt välkommen till Musikaliska vid Nybrokajen i Stockholm och Marininspektörens traditionella konsert.

Lars Hedlund var kvällens konferencier och guidade oss framgångsrikt genom kvällens program under temat ”An American in Paris”. Fredrik Burstedt dirigerade på ett brilliant sätt Marinens Musikkår genom det mångsidiga programmet som gladde och underhöll ett fullsatt Musikaliska. Kvällens solist var den lysande Jazzsångerskan Rigmor Gustafsson som drog ner mycket applåder.

Kvällens konferencier Lars Hedlund, Marinens musikkår.

Kvällens konferencier Lars Hedlund, Marinens musikkår.

 

Kvällens solist och dirigent - Rigmor Gustafsson och Fredrik Burstedt tackas

Kvällens solist och dirigent – Rigmor Gustafsson och Fredrik Burstedt tackas

 

Carolus Rex

Carolus Rex

Kvällens konsert blev, som vanligt, en verklig höjdpunkt och mycket uppskattad värmekälla i vinterkylan. Marinens Musikår med anor från 1680 är unik och består av 30 heltidsanställda entusiaster som varje år gör fler än hundra framträdanden. Allt från spelningar vid statsbesök, kungliga audienser, högvakter till konserter. Repertoaren är oändlig och anpassas till målgruppen. Vill du veta mer om Marinens Musikkår, som historik, framträdanden under året etc. kan du finna det HÄR.

Konserten avslutades med ett par inapplåderade extranummer – Carolus Rex och Reginamarschen (Kungl. Flottans defileringsmarsch). Dessa tillägnades särskilt alla våra sjömän och soldater som just nu tjänstgör i insatser för säkerhet, fred och frihet på olika håll i världen.

Tack så mycket alla ni som varit med och arrangerat kvällen, ni som på ett lysande sätt framförde musik och sång och ni som kom och lyssnade på en fantastiskt bra och uppskattad konsert – ingen nämnd och ingen glömd. Jag hoppas kunna hälsa er alla välkomna nästa år igen!

Jan Thörnqvist
Marininspektör

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *