Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Chefen för ME 03 besökte EU Navfor högkvarteret

Magnus Lindstedt

20 – 22 februari besökte chefen för ME 03, Mathias Jansson tillsammans med vaktchefen Peter Hoffert, högkvarteret för EU  Navfor i Northwood utanför London. Syftet med besöket vara att som kommande enhet i styrkan delta i styrkehögkvarterets, Force Head Quarter, förberedelsevecka så kallad Joint Mission Preparation. Portugal är det land som kommer att leda styrkan i Operation Atalanta under HMS Carlskronas tid i insatsen. Från deras sida uppskattades Mathias deltagande och det är alltid värdefullt att under lugna förhållanden diskutera situationer som kan uppkomma under insatsen. Väl i området kan det gå lång tid utan att enheter träffas.

– Det är värdefullt att vara här och få ett ansikte på min kommande chef och knyta kontakter. Samtidigt är det också ett bra tillfälle att besöka den plats varifrån insatsen leds och att få ta del av den information som ges från högkvarterets sida, säger Mathias Jansson.

HMS Carlskrona kastar loss från Karlskrona den 13 mars klockan 11.00 och påbörjar insatsen den 6 april.

C ME 03 besök vid EU Navfor OHQ i Northwood

C ME 03 besök vid EU Navfor OHQ i Northwood. Foto EU Navfor

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *