Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

ME03 i slutfasen av sina förberedelser

Webbredaktionen

Losskastningen närmar sig för förbandet ME 03. Förberedelser och utbildning har avlöst varandra och besättningen har haft möjlighet att vara lediga under en vecka.

Under två dagar har marintaktisk chef genomfört en utbildningskontroll där syftet är just att kontrollera utbildningsnivån på förbandet.

Carlskrona och helikopter 15 i samövning under ett av momenten.

Carlskrona och helikopter 15 i samövning under ett av momenten. Foto: Combat Camera/Försvarsmakten

I insatsen kommer det att inträffa händelser och situationer som ME 03 måste hantera och därför är träningen väldigt viktig. De moment som förbandet utsätts för under kontrollen är nyttiga. Rutiner och procedurer finslipas ytterligare några steg och teamet blir tryggare tillsammans.

Marininspektören följer verksamheten på bryggan

Marininspektören följer verksamheten på bryggan. Foto: Combat Camera/Försvarsmakten

Kontrollen bidrar också till att ge förbandschefen Mathias Jansson en vägledning om vad förbandet behöver utveckla under den återstående tiden fram till insatsen startar. De senaste dagarna har också bidragit till att stärka den sammanhållning och gemenskap som behöver finnas i förbandet.

— Det jag sett under mitt besök ombord gör mig trygg med att förbandet kommer att lösa sina uppgifter under insatsen på ett bra sätt, konstaterar marintaktisk chef, konteramiral Jan Thörnqvist.

Konteramiral Jan Thörnqvist lyckönskar fartygschefen Mathias Jansson

Konteramiral Jan Thörnqvist lyckönskar fartygschefen Mathias Jansson. Foto: Combat Camera

Nu väntar 14 långa dagar med bland annat förrådskomplettering av fartyget. Många av sjömännen och officerarna längtar till avresedagen då övning och förberedelser övergår till verklighet.

Text: Anders Kallin

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *