Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

ÖB besökte Swenex 12-2

magnusjirlind

Övningen SWENEX 12-2 fortsätter och är nu inne i slutfasen.  Under den inledande fasen övade förbanden efter en förbestämd och känd planering. Nu kommer ingen längre veta vad som spelledningen har på gång för staberna och fartygen.

I slutet av den första fasen besökte Överbefälhavaren SWENEX 12-2. Besöket inleddes på ubåten HMS Södermanland. Efter ett dygn ombord på ubåten blev det helikoptertransport till HMS Trossö. Överbefälhavaren fick efter en kort genomgång och besök hos olika staber ombord köra HMS Trossös FRB, Fast Rescue Boat. Jag tror att det praktiska momentet var det som han kommer att ha starkast i minnet efter besöket. Enligt rapporterna från däckstjänstledaren Tobias Johansson gick körningen riktigt bra.

 

Swenex 12-2 är nu mitt i den tillämpade fasen. Olika inspel dyker upp, där styrkans förmåga till ledning, minröjning, övervakning, ubåtsjakt och mycket annat kommer att sättas på prov.

På fredag ska fartygen åter vara förtöjda till kaj och övningsdeltagarna vara fullmatade med nya erfarenheter och kunskaper. Min stab kommer med all säkerhet att vara det.

Jonas Wikström

Chef 4.sjöstridsflottiljen

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *