På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En dryg timmes kö – men många kom ombord!

Fredrik Norrby

3180 personer blev det totala antalet besökare ombord HMS Södermanland och ubåtsräddningsfartyget HMS Belos. Tack till er alla som kom och ville se på fartygen – och även ett stort tack till all personal inom 1.ubåtsflottiljen som gjorde detta möjligt!

För er alla som vill ha en ny chans att se en svensk ubåt rekommenderar jag ett besök i Malmö den 11 och 12 september. Även då kommer en svensk ubåt öppnas upp för allmänheten.

Vi ses i Malmö!

Fredrik Norrby
Chef 1.ubåtsflottiljen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

2 kommentarer

 • Sara 3 september 2012 08:21

  Det var väldigt kul att få se hur trångt det verkligen är där inne. Men jag skulle vilja sett hur personalen ombord sover och bor, det har man ju bara sett på film. Stiliga soldater hade ni också, dom svarade till och med på frågor :)
  mvh

  • Fredrik Norrby Sara 3 september 2012 16:08

   Hej Sara,
   Bra att du tyckte om besöket ombord och hur min personal hanterade dina frågor! En hytt skulle vara öppnad så att man skulle ges möjlighet att se det du just saknade - boendemiljön. Men den kanske var svår att se bland allt folk. Jag tar med mig dina synpunkter till nästa besök.

   Fredrik Norrby
   Chef 1.ubåtsflottiljen

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *