På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Beundransvärda insatser vid VM i marin 5-kamp – GRATTIS!

Jan Thörnqvist

Igår var jag och Michael Sjölund, stabschef vid marintaktiska staben, nere på Berga och tittade på den mycket spännande avslutningen av veckans VM i marin 5-kamp. Den avslutande grenen var 2,5 kilometer amfibielöpning, med moment som skytte, paddling och granatkastning vilka alla kan ge straffrundor om man misslyckas. Några straffrundor blev det emellertid inte tal om för vinnaren.

Några av resultaten i den avslutande amfibielöpningen - Lägg märke till vinnartiden!

Jag vill här passa på att åter igen ge en honnör och ett stort grattis till guldmedaljören Lars Ekman, vår nye världsmästare från Fjärde sjöstridsflottiljen som tävlade i det svenska herrlaget, samt till Cecilia Sjöholm som tog silver i damklassen. Sverige tog guld i lag både på herr- och damsidan – Fantastiska prestationer! Se bland andra Fjärde sjöstridsflottiljens artikel i tisdags, gårdagens artikel i Uppsala Nya Tidning och gårdagens inlägg på Försvarsmaktens hemsida samt Amfibieregementets artikel idag.

Världsmästaren Lars Ekman (tv i bild) efter målgången

Poängresultat i VM marin 5-kamp 2012 - Heja Sverige!

 

Såväl vårt svenska lag som arrangörerna vid Amf 1 har gjort fantastiska insatser och nu känns det ännu bättre att vara svensk och marininspektör. Tack allihop för era beundransvärda insatser under veckan – Bra gjort!

Jan Thörnqvist
Marininspektör

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *