Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nordiskt kadettmöte 2012 i Tönsberg avslutat

Jimmie Adamsson

Årets kadettmöte för marina kadetter i Tönsberg som jag tidigare rapporterat från är nu avslutat. Avslutningsceremonin skedde under pompa och ståt i söndags och innefattade förutom parad på stadens gator och torg en gemensam gudstjänst i Tönsberg Domkyrka. Målsättningen, att under trivsamma former umgås och lära känna varandra, har med råge uppnåtts. Sedan min förra rapport har idrottstävlingarna följts upp med grenarna segling, terränglöpning, dragkamp, fotboll och en gren som benämns NCC ((Naval Combat Course) och som närmast kan beskrivas som den amfibielöpning som ingår i vår marina femkamp. Sverige gjorde bäst ifrån oss i seglingen som vi totalt vann med våra två besättningar. Även i amfibielöpningen gjorde vi bra ifrån oss även om laget totalt fick se sig besegrat av Danmark med minsta möjliga marginal. Vi kunde dock stoltsera med det bästa individuella resultatet som presterades av flaggkadett Henrik Stenberg som också utsågs till NOCA 2012 bästa idrottskadett – imponerande. Idrottstävlingarna vanns totalt av Norge följda av Danmark, Sverige och Finland. Huvuddelen av den svenska delegationen är nu hemma igen och de ordinarie studierna har tagit vid igen. De kadetter som var mönstrade ombord HMS Falken har fortfarande några veckor kvar till sjöss och är i skrivande stund på väg mot Dublin. Vi ser nu fram emot NOCA 2013 som kommer att hållas i Svendborg, Danmark. För den som vill läsa mer om NOCA 2012 finns information på www.noca2012.com 

Erik Andersson
Chef Sjöstridsskolan

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *