Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

HMS Koster på väg till Medelhavet

magnusjirlind

Att Sverige är framstående på att upptäcka och röja minor i Östersjön vet inte bara vi själva om,utan även de nationer som brukar delta i minröjningsoperationer tillsammans med oss. Men hur klarar sig våra minröjningsfartyg av Kosterklassen i varmare vatten med en hög salthalt? Detvill vi ta reda på. Därför är HMS Koster på väg ner till La Speziai Italien. Där kommer fartyget att genomföra en så kallad verifiering och validering med hjälp av NATO Underwater Research Centre (NURC). För att utveckla HMS Kosters förmåga till inre och yttre strid kommer dessutom perioden i Medelhavet att avslutas med enOperational Sea Training vid italienska marinens ControlloEfficienzaBellica.

I onsdags lastades HMS Koster upp på ett Sealift-fartyg som transporterar fartyget ner till Italien. Under vecka 34 kommer besättningen att flygas ner för att ta emot HMS Koster och fram till vecka 44 så är programmet fullspäckat med verksamhet för att testa systemen och samla erfarenheter.

Att vi nu får ett kvitto på hur Kosterklassen och dess sensorer fungerar i Medelhavsklimat tycker jag är mycket bra. Jag önskar besättningen lycka till.

Ni kommer att kunna följa HMS Koster här på Marinbloggen samt på www.forsvarsmakten.se.

Jonas Wikström

Chef 4.sjöstridsflottiljen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *