På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En God fortsättning på det nya året

Jimmie Adamsson

 

 

 

 

 

 

 

 

Kamrater

Idag har jag förmånen att ha fått befattningen som chef insatsledningen. Det är självklart med ett stort mått av ödmjukhet inför uppgiften jag tar på mej det ansvaret. Det viktigaste ordet för mej är dock ansvar. Det finns en alldeles omedelbar koppling mellan den verksamhet som genomförs vid våra insatser, utomlands och i Sveriges närområde, och mej som chef insats. En koppling som i varje ögonblick kan vara bara ett ögonblick bort.

Denna koppling mellan ansvaret och den verksamhet som ni genomför där ute är helt självklar för mej och inte heller något nytt. Jag har genom min flygarkarriär levt med på denna koppling mellan verksamhet och ansvar i ledningen. Tillsammans ska vi genomföra det svåraste som finns, väpnad strid, med uppgiften i fokus men veta att det finns risker i genomförandet. Vi vet alla att det är så och skänker en självklar tanke till dem som inte är med oss längre och de som lever med konsekvenserna av en händelse under en insats.

Det finns en mängd saker jag som ny chef vill genomföra men det blir ingen lista på det här. Jag nöjer mej med att ha tre områden som jag tycker är viktigast: leveranserna där Afghanistan kommer först, införandes av FM organisation 2014 och den nationella försvarsplaneringen.

Ett självklart område att sätta mej in i är regeringens och riksdagens styrning av FM insatser. Mina erfarenheter från Libyeninsatsen visar att en effektiv dialog med försvarsdepartementet är en grundpelare för en lyckad insats.

De första veckorna kommer jag att ägna åt att sätta mej in verksamheterna inom hela bredden av insatser. Det ska bli intressant, eftersom jag generellt är intresserad av försvarsmaktens alla verksamheter, faktiskt ner på detaljnivå. Jag får väl försöka hålla höjden, men en chef ska kunna de gränssättande detaljerna. Det ska bli mycket intressant att få träffa er alla ute i verksamheterna.

Fortsätt ert bra arbete där ute i insatserna. Ni gör skillnad.

Vi ses i verksamheten.

Anders Silwer
Chef insatsledningen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *