Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Första tidvis tjänstgörande soldaterna på plats

olatruedsson

Nu är dom här. Vilka? Jo våra första GSS/T, våra soldater som skall vara tidvis tjänstgörande. Känns bra att inte bara prata om en sådan viktig personalkategori utan att även se dom på plats på Berga. Som alla vet så finns det inga slutligt utformade kontrakt utan nu funkar det med interimistiska lösningar. Det går denna gången men på sikt måste det till ett riktigt avtal.

32 soldater som tidigare utbildats i Amfibiekåren skall göra KFÖ eller repetitionsutbildning med övning Västkrok under vecka 42 och 43 som Grand Final.

Skall bli riktigt spännande att följa och inte minst höra deras erfarenheter i slutet på perioden. En erfarenhet som vi tycker oss se redan nu är att de som är chefer för förbandsdelar med tidvis tjänstgörande soldater måste vara mycket aktiva för att systemet skall komma igång på ett bra och förtroendegivande sätt. Samtidigt är det dessa chefer som per definition är spelbara för olika rörliga befattningar inom kommande Basorganisation – en svår ekvation att lösa.

Men nu fokuserar vi på att göra en så bra övning som möjligt för våra tidvis tjänstgörande kollegor.

Ola Truedsson

Chef Amfibieregementet

Första dagen

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

1 kommentar

 • Sinuhe the Egyptian 11 januari 2012 23:16

  Bäste regementschef

  Jag tror att vi alla tjänar på att benämna saker och ting för deras rätta namn. Några "GSS/T" existerar inte innan det finns författningsstöd för anställningsformen, med bland annat skydd för den civila anställningen under den tid som man tjänstgör.

  Vad man ska benämna de män och kvinnor som redan nu genomför frivilliga övningen vet jag faktiskt inte, men jag har sett en officiell benämning "GSS/A" någonstans. "A" skulle om jag minns rätt referera att de är anställda enligt ALVA och inte enligt den kommande nya lagen.

  GMY

  Sinuhe

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *