På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Första tidvis tjänstgörande soldaterna på plats

Jimmie Adamsson

Nu är dom här. Vilka? Jo våra första GSS/T, våra soldater som skall vara tidvis tjänstgörande. Känns bra att inte bara prata om en sådan viktig personalkategori utan att även se dom på plats på Berga. Som alla vet så finns det inga slutligt utformade kontrakt utan nu funkar det med interimistiska lösningar. Det går denna gången men på sikt måste det till ett riktigt avtal.

32 soldater som tidigare utbildats i Amfibiekåren skall göra KFÖ eller repetitionsutbildning med övning Västkrok under vecka 42 och 43 som Grand Final.

Skall bli riktigt spännande att följa och inte minst höra deras erfarenheter i slutet på perioden. En erfarenhet som vi tycker oss se redan nu är att de som är chefer för förbandsdelar med tidvis tjänstgörande soldater måste vara mycket aktiva för att systemet skall komma igång på ett bra och förtroendegivande sätt. Samtidigt är det dessa chefer som per definition är spelbara för olika rörliga befattningar inom kommande Basorganisation – en svår ekvation att lösa.

Men nu fokuserar vi på att göra en så bra övning som möjligt för våra tidvis tjänstgörande kollegor.

Ola Truedsson

Chef Amfibieregementet

Första dagen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

1 kommentar

 • Sinuhe the Egyptian 11 januari 2012 23:16

  Bäste regementschef

  Jag tror att vi alla tjänar på att benämna saker och ting för deras rätta namn. Några "GSS/T" existerar inte innan det finns författningsstöd för anställningsformen, med bland annat skydd för den civila anställningen under den tid som man tjänstgör.

  Vad man ska benämna de män och kvinnor som redan nu genomför frivilliga övningen vet jag faktiskt inte, men jag har sett en officiell benämning "GSS/A" någonstans. "A" skulle om jag minns rätt referera att de är anställda enligt ALVA och inte enligt den kommande nya lagen.

  GMY

  Sinuhe

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *