Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Medarbetare i marinen belönas av KKrVA

Jan Thörnqvist

Kungliga Krigsvetenskapsakademien är nu klara med listan på de personer som i år kommer att tilldelas belöningsmedaljer och stipendium ur Lars och Astrid Albergers stiftelse för betydelsefulla insatser och framgångsrikt arbete.

Jag har med stor glädje konstaterat att en medarbetare i marinen finns med på denna lista.
Det är örlogskapten Patrik Lindgren (Högkvarteret, Marintaktiska staben) som belönats för att han förtjänstfullt skapat ett fungerande ledningssystem för den svenska marina insatsen i EUNAVFOR operation ATALANTA.

Övriga personer som belönats av KKrVA är:

  • Ledamot Wilhelm Agrell (KKrVA) för sitt författarskap som krönts med den senaste och mycket uppmärksammade boken Fredens illusioner.
  • Biträdande enhetschef Bengt Angerfelt (SÄPO) för betydelsefulla insatser inom informationssäkerhetsområdet.
  • Nybyggnadsdirektör Åke Dagnevik (KBV) för framgångsrikt arbete med att modernisera Kustbevakningens fartygs- och flygplansflotta.
  • Kustbevakningsdirektör Thomas Fagö (KBV) för framgångsrikt arbete inom räddnings- och miljöräddningstjänst.
  • Avdelningsdirektör Kaj Jakobsson (FMV) för sin förmåga att göra ledningssystem interoperabla.

Ett stort GRATTIS till er alla!

Jan Thörnqvist
Marininspektör

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *