På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Ett program med värme

Webbredaktionen

Deltagarna på upplevelselägret och HKH Kronprinsessan Victoria.

Ofta är Försvarsmakten för allmänheten kulor och krut, insatser, datasystem som inte fungerar eller debatter om långsiktig ekonomi. Men ibland så ser man något annat. Det hjärta, den värme, det engagemang och den starka viljan att göra skillnad som för många i Försvarsmakten är drivkrafterna för att vara anställd eller frivillig.

Igår gick de värdena rakt genom rutan i den dokumentär som visades i Sveriges Television om Försvarsmaktens bröllopsgåva till kronprinsesseparet.

TSR_4417-150x150I Karlskrona samlades ett gäng ungdomar med lindrig utvecklingsstörning för att under några dagar dela erfarenheter med andra och för att uppleva något helt annorlunda än den egna vardagen.

Alla inblandade från Försvarsmakten som fick förmånen att arbeta med projektet ger uttryck för en fantastisk erfarenhet och vi hoppas att de ungdomar som deltog fortfarande bär med sig minnet av något speciellt.

Ett stort tack till de från Försvarsmakten, genom Sjöstridsskolan och Hemvärnet som med sin kunskap och vilja bidrog till upplevelselägret.

Och ett ännu större tack till de ungdomar som vågade ta steget och dela vår vardag och för att vi fick möta er!

Erik Lagersten
Informationsdirektör

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör eller annan chef i myndigheten kommenterar aktuella frågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *