På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Att värdera information

Webbredaktionen

I samband med en händelse som den nu pågående räddningsoperationen efter det saknade norska transportflygplanet förekommer i media och på nätet en mängd uppgifter. Den som läser måste värdera informationen och uppgifterna.

Det är Sjöfartsverkets Sjö- och Flygräddningscentral i Göteborg, JRCC, som leder räddningsinsatsen. Information från efterforskningarna publiceras löpande här.

En bra samlingssida för all myndighetsinformation kring räddningsinsatsen är krisinformation.se.

Från norsk och svensk militär finns bekräftad information på Forsvarets hemsida eller på Försvarsmakten hemsida. Informationen på vår hemsida uppdateras av den svenska personalen som ingår i övningsledningen för Cold Response.

Övrig information som sprids, uppgifter på nätet, i Twitter, från TT som pratar med enskilda i räddningsinsatsen, är i det flesta fall relevant och ger en bild av vad som kan ha hänt men är inte konfirmerat innan ovanstående källor har publicerat detta. Det är viktigt att ha minnet med tanke på den enorma informationsmängd som nu skapas genom moderna informationskanaler.

Notera att om och när JRCC så småningom lyckas avsluta räddningsinsatsen så blir det en polisiär kommendering och de övertar den formella rapporteringen.

Våra tankar går ikväll till våra norska kollegor, alla anhöriga som nu väntar på besked och all personal, civil som militär, som gör en fantastisk insats i området.

Erik Lagersten
Informationsdirektör

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör eller annan chef i myndigheten kommenterar aktuella frågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • jan-olov Holm 17 mars 2012 08:41

    tycker vi alla sänder en tacksamhetens tanke till alla som arbetar med under eländiga väder och terräng förhållanden att finna den norska besättningen.
    Bra och kristallklart inlägg och infotjänst i övrigt!

    Kn Jan-Olov Holm

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *