Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Att värdera information

Erik Lagersten

I samband med en händelse som den nu pågående räddningsoperationen efter det saknade norska transportflygplanet förekommer i media och på nätet en mängd uppgifter. Den som läser måste värdera informationen och uppgifterna.

Det är Sjöfartsverkets Sjö- och Flygräddningscentral i Göteborg, JRCC, som leder räddningsinsatsen. Information från efterforskningarna publiceras löpande här.

En bra samlingssida för all myndighetsinformation kring räddningsinsatsen är krisinformation.se.

Från norsk och svensk militär finns bekräftad information på Forsvarets hemsida eller på Försvarsmakten hemsida. Informationen på vår hemsida uppdateras av den svenska personalen som ingår i övningsledningen för Cold Response.

Övrig information som sprids, uppgifter på nätet, i Twitter, från TT som pratar med enskilda i räddningsinsatsen, är i det flesta fall relevant och ger en bild av vad som kan ha hänt men är inte konfirmerat innan ovanstående källor har publicerat detta. Det är viktigt att ha minnet med tanke på den enorma informationsmängd som nu skapas genom moderna informationskanaler.

Notera att om och när JRCC så småningom lyckas avsluta räddningsinsatsen så blir det en polisiär kommendering och de övertar den formella rapporteringen.

Våra tankar går ikväll till våra norska kollegor, alla anhöriga som nu väntar på besked och all personal, civil som militär, som gör en fantastisk insats i området.

Erik Lagersten
Informationsdirektör

Officiell blogg

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör eller annan chef i myndigheten kommenterar aktuella frågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

Mats Ström är kommunikationsdirektör. Han ger uttryck för myndighetens principiella uppfattning, här på bloggen Försvarsmakten kommenterar, när han framträder i media eller i andra sammanhang samt på Försvarsmaktens Facebook-konto och Twitter.


1 kommentar

  • jan-olov Holm 17 mars 2012 08:41

    tycker vi alla sänder en tacksamhetens tanke till alla som arbetar med under eländiga väder och terräng förhållanden att finna den norska besättningen.
    Bra och kristallklart inlägg och infotjänst i övrigt!

    Kn Jan-Olov Holm

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *