På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Debatt på Newsmill

Erik Lagersten

Riksdagsledamot Allan Widman (fp) inledde en debatt på Newsmill om insatsorganisation 2014.

ÖB:s uttalanden på senare tid ger vid hand att den insatsorganisation som enligt beslut i riksdag och regering ska vara intagen 2014 kommer att vara färdigbyggd först 2019. I Sverige verkar förmågan att uppfylla fattade beslut vara underordnat resan mot nästa, underbara vision. Det får vara slut med det nu, skriver Allan Widman (FP), försvarspolitisk talesman. (läs hela inlägget på Newsmill)

Jag svarade med att ge vår bild över hur processen ser ut och vad som skiljer begreppen åt.

Allan Widman ifrågasätter på Newsmill varför Försvarsmaktens insatsorganisation (IO 14) inte är fullt bemannad, materielsatt och övad förrän 2019. Man kan uppfatta det som om Widman menar att Försvarsmakten gjort en egen tolkning av riksdagens beslut och därmed flyttat fram det slutliga införandet av IO 14 fram till 2019. (läs hela inlägget på Newsmill)

Allan Widman gav sedan sin slutreplik i denna debatt.

I det gällande inriktningsbeslutet för Försvarsmakten anges att insatsorganisationen jämte förbandsreserv ska ha utvecklats ”senast till utgången av 2014”. Mot den bakgrunden är det naturligtvis av stort intresse vilka formella ”kvittenser” Försvarsmakten de facto erhållit? (läs hela inlägget på Newsmill)

Vi lär få återkomma till frågan.

Erik Lagersten
Informationsdirektör

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör eller annan chef i myndigheten kommenterar aktuella frågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *