Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Debatt på Newsmill

Erik Lagersten

Riksdagsledamot Allan Widman (fp) inledde en debatt på Newsmill om insatsorganisation 2014.

ÖB:s uttalanden på senare tid ger vid hand att den insatsorganisation som enligt beslut i riksdag och regering ska vara intagen 2014 kommer att vara färdigbyggd först 2019. I Sverige verkar förmågan att uppfylla fattade beslut vara underordnat resan mot nästa, underbara vision. Det får vara slut med det nu, skriver Allan Widman (FP), försvarspolitisk talesman. (läs hela inlägget på Newsmill)

Jag svarade med att ge vår bild över hur processen ser ut och vad som skiljer begreppen åt.

Allan Widman ifrågasätter på Newsmill varför Försvarsmaktens insatsorganisation (IO 14) inte är fullt bemannad, materielsatt och övad förrän 2019. Man kan uppfatta det som om Widman menar att Försvarsmakten gjort en egen tolkning av riksdagens beslut och därmed flyttat fram det slutliga införandet av IO 14 fram till 2019. (läs hela inlägget på Newsmill)

Allan Widman gav sedan sin slutreplik i denna debatt.

I det gällande inriktningsbeslutet för Försvarsmakten anges att insatsorganisationen jämte förbandsreserv ska ha utvecklats ”senast till utgången av 2014”. Mot den bakgrunden är det naturligtvis av stort intresse vilka formella ”kvittenser” Försvarsmakten de facto erhållit? (läs hela inlägget på Newsmill)

Vi lär få återkomma till frågan.

Erik Lagersten
Informationsdirektör

Officiell blogg

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör eller annan chef i myndigheten kommenterar aktuella frågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

Mats Ström är tillförordnad kommunikationsdirektör. Han ger uttryck för myndighetens principiella uppfattning, här på bloggen Försvarsmakten kommenterar, när han framträder i media eller i andra sammanhang samt på Försvarsmaktens Facebook-konto och Twitter.


0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *