På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev Jungmän HMS Gladan 111106

gladanochfalken

Hej där hemma!

Sitter på dagvakten och försöker få något skrivet ögonen är i kors men jag ska försöka ändå!

Vi har lämnat Funchal och Madeira bakom oss och satt kurs mot Kanarieöarna.

Vistelsen på Madeira var mycket trevlig! Det var speciellt skönt att inte behöva diska sina backlagskärl som annars är ett litet äventyr isig och bara låta servitören ta hand om allt. Deluxe!

 

 

Förhoppningsvis anländer vi Teneriffa på måndag kväll då tidvattnet är rätt för att komma in i den tänkta hamnbassängen. Det känns underligt att den här seglatsen snart är över och att man snart ska återvända till vardagen. Men med handen på hjärtat så ska det bli skönt att få sova i en riktig säng igen och slippa hängbingen, slippa äta när maten försöker antingen fly eller fäkta med en och att slippa diska när allt rör sig! Men nu ska jag återgå till min post som utkik innan Caroline blir irriterad!

Kram på er alla!

Jungman J Eriksson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *