På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 211205

HMS Gladan

Sista söndagen på HMS Gladan idag.

Vi har under två dagar varit förtöjda i Santa Cruz. Två eftermiddagar med vakt och permis gjorde gott för de flesta elever ombord. Vi upptäckte staden både på dagen och på natten, vilket ledde till många olika upplevelser i denna underbara stad.  Igår kväll ankrade vi utanför Los Cristianos, staden lystes upp vackert där vi låg ankrade utanför vågbrytarna. Babords vakt gick ankarvakt där man med hjälp av ljus från stadens nattliv fick se Barracudas och sköldpaddor. I regi av 3.e officer Löv har vi dessutom haft rafflande dueller i ”På spåret” där kvarteren nu spelat mot varandra, nästa omgång spelar vakterna mot varandra.

Vi är nu en bra sammansvetsad grupp elever och kadetter som tillsammans med våra lysande befäl snart börjar färden mot vårt gemensamma slutmål Las Palmas.

Som elev på Bernadotte kan jag med största säkerhet säga att denna resa varit underbar och rekommenderas till alla som får chansen. Känslan att stå längst upp i masten när det blåser 10 m/s eller alla timmar i solen med detta härliga gäng gör att denna resa blir ett minne för livet.

Varma hälsningar hem till kalla Sverige!

Linus Magnusson

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *