På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 2023-09-16

HMS Gladan

Ohoj!

Klockan är nu 03:20, inne på vårt tredje dygn ute till sjöss. I onsdags kastade vi loss från Brest, Frankrike, mot Lissabon, Portugal. Här ombord är det inte mycket vila, det är alltid något som skall göras. Allt från att bemanna poster, t.ex. utkik, till att lära sig diverse tampar och knopar. Vi har även vädret på vår sida vilket underlättar livet till sjöss. Vi sover i en ”bastu” och ligger som packade sillar, stanken är GEDIGEN!
Djurlivet är väldigt berikat här ute på Biscaya, delfiner och valar har tittat förbi. Vi har även en fripassagerare med oss, lilla sparven Torsten. Han höll nästan på att bli mos idag när han vistades i Sekondens närvaro uppe på däck.
Nästa stopp, Spanien, Marin, 330 nautiska sjömilåterstår med syfte för återhämtning och kanske en o annan cervesa, även för Torsten såklart. Nu är det dags att krypa till kojs, en ny vakt väntar inom kort.

Hälsningar kadett E.Lindberg & M.Söderman.
PS. Bosse hälsar

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *