På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 2023-09-18

HMS Gladan

Ohoj landkrabbor,
Lilja och Flyborg vid tangentbordet!

Biscaya har visat sig från sin bästa sida idag igen. Det bjuds på några få meters vågor och solen har strålat idag igen. Vi närmar oss raskt fastlandet genom stadiga sju knop och snart väntar en efterlängtad permission i kuststaden Marin, Spanien. Innan vi får gå i land så nalkas det stora tampprovet som lägger grunden för vårt öde gällande permission eller inte. Vid ett godkänt resultat så nalkas god mat, kall dryck och berikande kultur. Vid underkänt prov kommer endast värmen av skam att fylla vår närvaro. Vi sitter just nu på hundvakten (00:00-04:00) och väntar på att få gå och lägga oss i bastun, även kallad trossbottenför att avnjuta ännu en natts god sömn. Imorgon väntas i vanlig ordning lektioner, hissande och halande av segel samt tamplära inför stundande prov.

Hälsningar från hela HMS Gladans besättning/ Kadett Flyborg & Kadett Lilja

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *