På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 111215

Efter några dagars uppehåll i resebrevsskrivandet så tar vi nu glatt upp pennan igen!

Senast ni hörde från oss så hade vi precis fått höra på jungmännens luciatåg nere på trossbotten, något som var mycket uppskattat av samtliga kadetter. Lussebullar och det faktum att vi hade ytterligare en timma kvar till purrning gjorde inte saken sämre.

 

Några timmar senare började förtöjnings- och losskastningsövningarna för oss.

Innan första tilläggningen syntes många självsäkra blickar, blickar som kom att övergå alltmer i ödmjukhet allteftersom dagen fortskred. På kvällen satte vi kurs mot Las Palmas där vi nu ligger förtöjda. Gårdagen tillbringades med rengöring av däck och idag är det dags att ta itu med trossbotten.

 

Nu är den sista perioden ombord på skonerterna slut för kadetterna ur OP09-12.

Det har krävts en hel del av oss, både fysiskt och psykiskt, men energin har verkat nästintill outtömlig. Seglingarna har inte bara bidragit till vår utbildning utan har även påverkat gruppsammanhållningen på det bästa av sätt. Det är med en viss melankoli vi tittar tillbaka på denna tid. Vi känner en glädje och stolthet över det vi har genomfört men även en viss ledsamhet över att vi inte kommer tillbaka, inte som kadetter i alla fall.

Vem vet, kanske står någon av oss här igen om några år med en kringla på axeln!

 

Hälsningar,

 

Flkd. Gustav v. S

Bifogar bilder från morgonens fotografering av hela besättningen, samt
bästa delfinbilden från resan.

Mvh/ Ylva Lindström

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • Anette & Mikael 16 december 2011 10:32

    Det har varit ett nöje att följa er blogg, var och varannan dag.
    Tack alla ni som har skrivit, så att även vi hemma, har fått vara med på ett litet hörn.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *