Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 200224

HMS Gladan

Hejhej 222 Norblad och 202 Podsedkowska här från ankarposten. Dagen började vid 06.30 som vanligt följt av frukost.  Därefter kastade vi äntligen loss från Santa Cruz, som vi hade väntat på i lite mer än ett dygn. Stormen Calima tog oss verkligen med storm, så att säga;)

Vi satte kurs mot Las Palmas utan några segel och sjön var inte direkt på vår sida. Några blev sjösjuka men fortsatte att kämpa på i arbetet. Under segelturen så genomförde vi två stycken examinationer varav den ena var knopar och den andra förtöjningstermer. Alla blev godkända på båda momenten.

Vid 15.45 så kom vi äntligen fram och kunde sätta ankar utanför Las Palmas, för att spendera natten här. När ankaret var nere på botten överraskade befälen oss med en brandövning ombord. Då fick vi se hur rökdykarna arbetade och hur brandsystemet fungerar ombord samt vad för utrustning de använde sig av. Väldigt lärorikt och spännande tyckte vi. Under kvällen så öppnade befälen markan åt oss och kvällens underhållning var film på trossbotten med DiCaprio som huvudroll. Efter filmen gick alla och lade sig ganska snabbt och somnade med ett leende på läpparna. Nu ska vi fortsätta pejla vidare, så natti på er vi hörs<3

Med vänliga hälsningar

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *