Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 191001

HMS Gladan

Hundvakten

Efter att ha utsatts för havets stora krafter över Östersjön, Nordsjön, Atlanten och över Biskaja, så är det lugna vädret en välsignelse från ovan. Från att alltid varit blöt och ha på sig full regnutrustning till att kunna gå runt i t-shirt är en välkommen övergång.

Just nu är det spottavstånd till Lissabon och besättning är vid gott mod.

Det har varit en händelserik resa som har bjudit på busväder större delen av seglatsen. När man frågar nyckelbesättningen ombord så är det alltid shorts och t-shirt väder imorgon men imorgon kommer aldrig. Även fast vi haft dåligt väder större delen av tiden ute på havet, så har humöret på besättningen och eleverna aldrig svikit.

Det känns väldigt skönt att snart få kliva i hamn och komma hem till sina nära och kära. Det har varit en spännande resa, god mat och trevligt sällskap.

Vill passa på att skicka en hälsning till min kära flickvän Cicci som är väntar på mig där hemma. Jag saknar dig, snart är jag hemma! Puss och kram

323 Schubert  325 Nyquist

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individ och som gruppmedlem.

1 kommentar

  • Göran 3 oktober 2019 18:54

    Vi ligger nu grannar, kul att ni är framme i Lissabon//sy Ambika SGMZ

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *