Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 190930

HMS Gladan

Nu är det nära och inte långt kvar.

Efter vår losskastning ifrån a Coruña igår började vi kryssa oss sydvart ner mot Lissabon. Vädret var initialt mycket soligt och varmt dock så förändrades vädret hastigt idag och vi är nu tillbaka i gammal rutin med motvind och regn.

Men besättningens härliga och glada lynne försvinner inte trots vädret, tvärtom talar vi med varandra om hur vi trotsar vad Neptun/Poseidon kastar på oss. vi är nu så nära expeditionens mål och vi har alla blivit värmda av det faktum att vi snart åter är hemma i Sverige.

Kunskaper och erfarenheter befästs och tillämpas på rutin och seglatsen upplevs mer avslappnat och njutbart trots väder och vind.

Jag och min kamrat befann oss under föregående vakt i förtoppsmasten för att vända förtoppsseglet då fartyget skulle vända genom vind, trots sjöhävning, en höjd på 28m och i ihållande regn så kämpar vi på, för till Lissabon ska vi gå.

/432 kadett Erixon

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *