Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 190930

HMS Gladan

Nu börjar det att närma sig slutet på denna seglats! Endast ett fåtal vaktpass kvar innan vi ligger förtöjda i Lissabon. Man ser verkligen skillnad på oss nu mot när vi mönstrade på 9/9 i och Karlskrona.

Vi har blivit en mer sammansatt grupp som utvecklats och lärt känna varandra, lärt oss sammarbeta när vi varit trötta, slitna, blöta och kalla!! En fantastisk upplevelse med andra ord. Denna seglats har varit både utvecklande och erfarenhetsberikande för mig, vet att jag lärt mig massor på dessa veckor som jag kommer att ta med mig resten av mitt liv! Det har gett mig mer förståelse om väder och vind samt hur det påverkar personer olika.

 

Under vår seglats har vi ju inte haft vädergudarnas/havsgudarna riktigt på våran sida, lite mycket nederbörd uppifrån, från sidan och från alla håll. Dock har vi i skrivande stund haft sol i HELA 4 dagar under våra 20 dagar till sjöss, dock har man lyckats att få solbränna (röda näsor och kinder)!!!

Från att vara noviser på detta fartyg till att bli ”hyfsade” sjömän och förstå vilka tampar vi ska dra i för att föra fartyget fram åt, i början var det mycket frågande medans nu flyter det på som en ”oljad” maskin.

 

Det ska bli skönt att komma hem till nära och kära, det är ju dem som gör allt detta möjligt. Vikten av stöttning och förståelse från dem som sköter allt hemma. Utan dem hade aldrig detta gått.

Vill hälsa till min Sofie och säga att snart kommer jag HEM igen!! Samt till alla andra i familjen och alla jag känner!!( Kadett Kahl)

Vill hälsa till min syster Sara, Mor Kati och Far Ulf, vi ses snart och då blir det smörgåstårta och kaffe!

Detta är vårt sista resebrev ombord Hms Gladan, ett stort tack till alla inblandade i denna fantastiska resa, ingen nämnd ingen glömd !!

 

// 121 Kadett Kahl 321 Kadett Kämpe

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *