Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 190928

HMS Gladan

Vi har precis lämnat a Coruña; en stad där ingen har kunskaper i engelska, men man kan ändå få sig både finfin glass och spännande tapas till livs.

Att komma in till a Coruña var ju, som sagt här tidigare, underbart. Från blött och blåsigt till riktig värme. Det första vi gör är, som alltid, att göra fartyget klart. Vi spolar fartyget fritt från salt, vilket kallas att färska. Vi sätter upp soltält på däck vilket även skyddar mot regn och när allt var klart blev det samling där vi fick ett bra föredrag om stadens historia, sevärdheter samt tips på mat och stränder.

Efter en halvdag av smakprov av staden var det dags för bingen, jag har sällan sovit så bra och vid uppställning för att ta över vakten från andra och fjärde kvarter så börjar det regna. Regnet fortsätter hela förmiddagen vilken till stor del används till att ta igen mer sömn även om några tappra från fria vakten tar sig ut på stan.

Ute till sjöss igen känner jag hur det kryper fram en liten sjösjuka, något jag inte känt av tidigare på resan. Men det släppte så fort vi kom upp lite i fart.

Med kurs mot Lissabon!

/141 Kadett Jonasson

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *