Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 190512

HMS Gladan

Det var en frisk vårnatt maj månad tjugohundra nitton månen lyste med halva sin prakt. Fartyget seglade oberört genom natten utanför den långa svenska kusten. Destinationen var den av historien viktig

visade sig tröttheten allt mer påtaglig, den kom smygande som en solbränna. Ansiktena lös likt händerna röda av solens strålar, och den obehagliga bleka hyn började bli allt mera sällsynt.

I kontrast med fartygets oberördhet satt officersaspiranterna dagarna i ända och målade upp den ljuva känslan när de skulle njuta av den fasta markens frukter. Dagdrömmar är dock givetvis endast fantasi och realitetens saltstänk och vindens råhet gjorde verkligheten sig ständigt påmind.

Frukterna skulle dock komma att avnjutas någon dag senare och modet var på topp hos flottans kadetter.

 

Kd Alnered & Lindskog

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *