På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 180516

HMS Gladan

Position: En stund utanför Vigo, Spanien

Slutdestination: Oostende, Belgien

Sinnesstämningen: Glad

En känsla av lättnad och förväntan har börjat sprida sig bland oss alla, vi kastade loss idag och befinner oss nu en liten bit från Vigos hamn. Vi har under förmiddagen lärt oss mer om våra stationer och har lärt oss olika knoppar som vi nu på vår fritid sitter och testar. Vi har även lärt oss en hel del olika uttryck att använda oss av under vår segling. Vissa av oss har redan börjat känna på lite sjösjuka men ännu har ingen ”matat fiskarna”.

Vi ska även i natt ha vår första ankarvakt vilket mest handlar om att se till att skeppet inte rör sig under natten. Vi är alla mycket nöjda med maten ombord och vill gärna ha mer av den. Alla i besättningen har varit mycket trevliga och tar det lugnt med oss, och förstår att vi är nya till allt detta med att segla och sånt, så det är skönt att ha det i åtanke när man gör lite fel då och då.

Vi längtar alla till nästa dag och till nya utmaningar.

 

Med vänlig hälsning från oss alla i här på Gladan.

//422 Zackrisson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • Bengt Meuller 19 maj 2018 00:13

    Kul att få följa er på bloggen. Det ser ut att vara utmanande och lärorikt. Fick i dag tillfället att träffa era kollegor ombord på HMS Falken som hade öppet skepp idag i Malmö, riktigt roligt att se. Hörde att ni kämpar med kryss i Biscaya och att storseglet hade blåst sönder. Lycka till och segla väl.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *