Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 171118

Jacob Nelander Fagerberg

Efter frukosten igår började vi arbeta med att komma till kajs här i Arrecife. Kasttåg kastades, fendrar fylldes och tampar långsköts innan vi slutligen låg stilla i denna lugna kaj med utsikt över staden.

Efter som alltid god lunch fick både styrbords- och babordsvakterna ledig tid som många spenderade på stranden. Vattnet är klart och här finns efterlängtad sandstrand till skillnad från Madeiras steniga bad som inte många ville ge sig på. Styrbords vakt spenderade sin kväll ute i stan och hemma på Gladan blev trossbotten åter igen bio.

Nästan varje dag här är fylld av solsken, god mat och lärorika och roliga uppgifter men trots det börjar hemlängtan och minnet av den egna sängen smyga sig på mig och några av de jag pratat med. Förhoppningsvis kan detta underbara väder och dessa gynnsamma vindar hålla i sig till på söndag då det bär av mot Teneriffa, bara hundrafemtio distansminuter bort.

 

424 Björklin

Personlig blogg

Skonertdivisionen är ett utbildnings och rekryteringsförband. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken, där utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny (segelfartyg), bidrar till att eleven kan utvecklas som individ och som gruppmedlem.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *